U bent op zoek naar...

Elke 15 minuten wordt ergens in ons land een inbraak gepleegd. Gemiddeld besteedt een inbreker niet meer dan 5 minuten om ergens binnen te geraken. Indien hij geen succes heeft binnen deze tijdsspanne, geeft hij het op en gaat naar een volgend slachtoffer. Elke inbraakbeveiliging heeft dus tot doel deze periode te verlengen.

Rolluiken vormen eveneens een bijkomende beveiliging voor zover deze gedisciplineerd gesloten worden en inbrekers ze niet kunnen optillen. Elektrisch bediende rolluiken zijn veiliger en kunnen eventueel worden opgenomen in de domotica-uitrusting van de woning om bewoning te simuleren bij afwezigheid.

Grote glasvakken zijn risicovol voor inbraak, waardoor het sterk aan te raden is om deze ramen te voorzien van veiligheidsglas. Het is zelfs verplicht voor beglazingen die geplaatst zijn op een hoogte lager dan 90 cm.

Gewoon dubbel glas biedt geen enkele beveiliging tegen inbraak. Ook gehard glas is geen ideale partner in veiligheid. Gewapend glas (enkel glas (floatglas) met een fijn metalen gaas erin) kan niet in kleine scherven uiteen spatten, maar biedt geen enkele bescherming tegen ongewenste gasten.

Alleen gelaagd glas biedt een efficiënte beveiliging. Het is opgebouwd uit drie glaslagen, met daartussen een luchtspouw aan de buitenzijde en een PVB-laagje aan de binnenkant. Polyvinylbutiral (PVB) is een glasheldere kunststof die het volledige glasvlak taai maakt.

Wilt U meer weten? toonzaaladres 03/808 20 22 afhaaladres